{ }

Ki-Mo-No Blog

 • Trin-iT - Door respectvolle co-creatie maak je de slimste, best werkende, aantrekkelijke Oplaadkameraad voor in het publieke leven
  Trin-iT - Door respectvolle co-creatie maak je de slimste, best werkende, aantrekkelijke Oplaadkameraad voor in het publieke leven
  Kimono powered
  Leeg gebeld. Juice-less. Daar is Oplaadkameraad voor bedacht, ontwikkeld, gebouwd en geëxploiteerd. Co-creatie door Oplaadkameraad (concept/exploitatie) versterkt met teamgenoten ACL (behuizing), Dystec (oplaadlogica) en Trin-iT (Kimono integratie). Yeah!

  Door respectvolle co-creatie maak je de slimste, best werkende, aantrekkelijke Oplaadkameraad voor in het publieke leven

  Vriend in Nood: de Oplaadkameraad

  Ready, steady, NO GO… Mobiele telefoon op. Gehandicapt voel je je zacht gezegd. Steviger: geamputeerd. Overdreven: ‘ik voel me zo alleen’.

  Juice-less

  Terecht of onterecht, feit is dat een lege mobiele telefoon bij velen zorgt voor een beroerd gevoel van onmacht. De sensatie van isolement. Afgesloten zijn van de tientallen schijnbaar onmisbare lijnen en verbindingen die er voor jou echt toe doen. Vandaag, nee mogelijk straks nog! Of anderen dat nou begrijpen of niet.

  Feit: je ontdekt het helaas maar al te vaak op plaatsen waar en momenten waarop je niet direct een oplossing kunt AAN zetten voor dit ergerlijke probleem. Je mobiel juice-less. Leeg, tot op de bodem. Fail…

  Uitdaging! Die gevoelens herkenden de mensen achter De Oplaadkameraad ook bij zichzelf en bij hun vrienden en vriendinnen. Ze lieten het er niet bij zitten en bedachten de werkende oplossing. Simpel. Ter plekke. Snel. Veilig. Betrouwbaar … De volle lading.

  De kern van het Oplaadkameraad-idee: Bouw en plaats veilige snellaadstations met de look & feel van een gemakkelijke stroomlaad automatiek voor mobiele telefoons – denk bijvoorbeeld aan een verticale opstelling van 6-10 oplaadkluisjes.

  Zodra mensen – altijd op een verkeerd moment? - ontdekken dat de accu van hun telefoon (bijna) leeg is, kunnen zij ter plekke via hun betaal(bank)pas een eigen kluisje openen en tegen betaling met diezelfde pas hun mobiele telefoon opladen. Op die manier maak je er een betaalbare, klantvriendelijke dienst van, met een ‘on the spot’ onderscheidende meerwaarde.

  Je biedt mensen het gemak van het ter plekke snel tot 100% kunnen opladen van hun telefoon. Ingebouwde techniek probeert daarbij gebruik te maken van de maximale laadsnelheid van de Oplaadkameraad. Daarna open je met jouw eigen bankpas je kluisje en haalt er jouw opgeladen telefoontje uit. Met diezelfde pas betaal je ook het kleine bedrag voor een volle of bijna-volle lading. Dus: alles in één beweging met je bankpas!

  Voor wie Op middelbare en hbo-scholen en universiteiten. In hotels, restaurants, cafés. Op sportclubs. In bioscopen en theaters. In bedrijven. Op festivals. Als +service van cateringbedrijven. Op vliegvelden en treinstations.

  Co-creatie = samen gemaakt Door al in een vroeg stadium bij elkaar te komen konden we in hoog tempo gezamenlijk grote sprongen maken: Oplaadkameraad (concept en business model) + ACL (behuizing) + Dystec (oplaadlogica) + Trin-iT (complete integratie op het fundament en de mogelijkheden van het Kimono platform).

  Zo is Oplaadkameraad een mooi voorbeeld van 1) een leuk + simpel lijkend maar, let op, hoogtechnologisch + spontaan geboren + verrassend = waardevol idee; 2) dat uitgroeit tot een dienstenproduct en een bedrijfsconcept; 3) dat gerealiseerd wordt dankzij de hartelijke samenwerking tussen ‘all the way’ business technology partners.

  Hoe het werkt Brengen: Houd je bankpas tegen Oplaadkameraad. Je krijgt jouw eigen beveiligde oplaadlocker toegewezen. Die opent zich en je vindt er drie snoeren in, waaronder één voor het opladen van telefoons van jouw eigen merk. Na het aansluiten van je telefoon sluit je jouw oplaadkluis. Halen: Je houdt je bankpas weer tegen de reader. Jouw locker gaat open. Je haalt je telefoon uit het oplaadstation en sluit de locker.

  We gebruiken voor deze werkwijze de in de parkeerwereld bekende tokenization techniek. Hiermee kan op basis van gegevens op de bankpas een uniek token worden gegenereerd. Dit token is onomkeerbaar en dus veilig; er kunnen geen privacygevoelige gegevens uit worden afgeleid.

  Het afrekenen van de oplaadbeurt vindt plaats in een gecombineerde handeling tijdens het brengen of halen.

  Oplaadkameraad werkt met een techniek die de oplaadsnelheid van een telefoon herkent. Zo wordt de laadsnelheid van de Oplaadkameraad altijd optimaal benut.

  Een co-creatie dienstenproduct ontwikkeld door de ondernemers van Oplaadkameraad, met als co-creatie teamgenoten: ACL (behuizing), Dystec (oplaadlogica) en Trin-iT, software bouwers en Kimono platform integratie.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!
Contact