{ }

Ki-Mo-No Blog

 • Trin-iT - Stedelijke Kimono kiosk oplossing voor PARK Easy, OV RIDE Light.
  Trin-iT - Stedelijke Kimono kiosk oplossing voor PARK Easy, OV RIDE Light.
  Kimono powered
  Bezoekers aan Amsterdam worden verwelkomd met PARK Easy, OV RIDE Light oplossing. Op het Kimono platform wordt een complete en geïntegreerde selfservice kiosk oplossing ontwikkeld voor het geregistreerd parkeren en het kopen-met-korting van de OV tickets.

  Stedelijke Kimono kiosk oplossing voor PARK Easy, OV RIDE Light.

  PARK Easy + OV RIDE Light

  Hartenwens

  ‘PARK Easy’: auto’s veilig én betaalbaar geparkeerd aan de ruime rand van de stad.‘& OV RIDE Light’: betaalbaar en zonder drukte- en parkeerstress met OV de stad in gereden worden tot op korte loopafstand van je centrumbestemming.

  Stressvol, dat wil je niet

  Parkeren in binnensteden is vaak allang geen pretje meer. Dat vinden bezoekers aan grotere steden, ondernemers en winkeliers, reguliere stadsbewoners, bestuurders en politici. Ondanks de zeer sterk gegroeide online marktsector worden de centra voller en voller en zo neemt ook de parkeerdruk hand over hand toe. Auto’s in stadscentra zijn niet langer een trouwe kameraad, maar vooral een blok aan je been. Een flinke portie ongemak.

  Precies zo ‘hutjemutje’ is het bijvoorbeeld ook in Amsterdam. Geen wonder dat partijen op zoek zijn naar een duurzame oplossing zonder kopzorgen of blikschade.

  Oplossing!

  Nou, de stad werkt inmiddels met een systeem van het moeiteloos parkeren van je auto op grote Park & Ride Transferia bij het Olympisch Stadion (Zuid), Arena (Zuidoost), Bos & Lommer (West), gekoppeld aan OV-dagkaarten voor een vrienden-van-de-stad prijs. Om dat te realiseren moesten meerdere geautomatiseerde systemen en technische componenten aan elkaar worden gekoppeld en in een gebruiksvriendelijke selfservice oplossing aan de gasten (!) van de stad worden aangeboden.

  Praktische module-integratie

  Wij werden voor de hiervoor onmisbare integratieklus benaderd door de toenmalige hoofdaannemer Schmidt Parkeersystemen (nu: Scheidt & Bachmann). Dit vroegen zij ons: “Kunnen jullie de parkeersoftware + het afrekenen en uitgeven van wegwerp OV-chipkaarten + het printen van de betaalbon + de intrusion detection + de monitoring en het beheer van het functioneren van alle systemen + een gebruiksvriendelijke user interface voor de stadsgast en de beheerder integreren?”

  Mooie en pittige vraag, absoluut. Maar alvorens juichend “ja, dat doen we en wel zo…” te roepen, moest er eerst nog wel hier en daar wat uitgezocht worden.

  Plug-ins

  Gelukkig konden – kunnen! - we vertrouwen en bouwen op onze voor betalingsverkeer door CCV gecertificeerde Kimono browser. Inclusief de zeer ruime mogelijkheden die het Kimono-platform biedt voor het modulair toevoegen en als plug-in ‘aanhaken’ van software- en hardware-matige koppelingen als (contactloos) betalen, het printen van betaalbonnen, plus het beheer op afstand – via Kimonitor.

  Ticket dispenser

  Voor een – kritisch! go/no go!! – betrouwbare en robuuste ticket dispenser gingen we de wijde wereld in. Na een zware selectie kozen we voor de apparatuur van Eltra Sistemi. De koppeling naar deze ticket uitgever konden we inderdaad ook als plug-in toevoegen aan Kimono.

  Beveiliging

  Voor de uitgifte van het waardepapier dat tickets zijn, breidden we Kimono uit met contactslot detectie. Daarbij moet de beheerder voor het vervangen/aanvullen van de wegwerp OV-Chipkaarten na het openen van het compartiment eerst verplicht een pincode invoeren. Kimonitor registreert en traceert alle geautoriseerde én niet-geautoriseerde momenten waarop mensen de ticket-compartimenten willen ingaan. Via geautomatiseerde email- en/of sms-notificatie worden beheerders direct op de hoogte gehouden.

  Grafische gebruikersomgeving

  Voor de verkoop van de ov-chipkaarten ontwikkelden we een gebruiksvriendelijk graphic user interface (GUI) waarbij de reiziger zijn parkeerbon scant, het aantal OV-chipkaarten kiest en afrekent.

  80/20 QUALITY TIME

  De userinterface is volledig in HTML opgebouwd en hierdoor qua flow, look & feel gemakkelijk aan te passen.

  Dit is een van de grote voordelen van het werken met het Kimono platform. Elke online en offline HTML oplossing wordt in Kimono geïntegreerd en communiceert moeiteloos met ook aangeschakelde randapparatuur zoals betaalterminals, bon- en ticketprinters, RFID- en barcodescanners, ticket dispensers en sensoren. Zo wordt 80% van de configuratie in 20% van de tijd opgeleverd en kan 80% van de totaal benodigde ontwikkelingstijd worden besteed aan de bouw van de meest uitdagende 20%.

  Ja, wij zijn TROTS op de resultaten van dit partnership!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!
Contact