{ }

Betaalterminal Integratie

Betaalterminal Integratie

Contactloos, Dip & Go, Tokenization ... en 'ouderwets' Pinnen


  Pinnen

  De CCV OPP-C60 is een geïntegreerde en onbemande betaalautomaat die bestand is tegen vandalisme en diverse weersomstandigheden. Deze betaaloplossing is geschikt voor eenvoudige inbouw in tank-, parkeer-, service- en verkoopautomaten.

  Het solide en bijzonder snelle pinpad is gebruiksvriendelijk en beschikt over een duidelijk afleesbaar display. Het verwarmingselement van het pinpad zorgt ervoor dat het pinpad werkt onder alle weersomstandigheden.

  De combinatie van de OPP-C60 met de SCR-B kaartlezer zorgt voor optimale veiligheid en voldoet dan ook aan de meest recente veiligheidseisen. De automaat is volledig IP-gebaseerd.

  Deze betaalautomaat is bij uitstek geschikt om 'ouderwets' betalen met PIN te integreren in onbemande self service automaten.

  Trin-iT biedt een kant-en-klare integratie oplossing voor de CCV OPP-C60 in combinatie met de SRC-B kaartlezer voor onbemande situaties. Verder kunnen wij zorg dragen voor de verkorte certificering van de eindoplossing.

  Betaalterminal Integratie - CCV C60 terminal
  Betaalterminal Integratie - ccv_contactloos.png

  Contactloos betalen

  Contactloos betalen is een vorm van elektronisch betalen waarbij uw klant de betaalpas of een mobiele telefoon kort boven de betaalautomaat houdt om te betalen. In de betaalpas of de mobiele telefoon van uw klant zit een NFC-chip (Near Field Communication). Deze chip maakt contact met de betaalautomaat waardoor uw klant de pas niet meer in de automaat hoeft te steken.

  Klanten kunnen bedragen tot en met € 25,- afrekenen zonder een pincode in te toetsen. Bij bedragen boven de € 25,- is een pincode nodig. Ook wanneer uw klant bij elkaar opgeteld meer dan € 50,- aan kleinere contactloze betalingen heeft gedaan moet een pincode ingetoetst worden. Contactloos betalen is snel en makkelijk voor het betalen van kleine bedragen. Omdat de betalingen sneller zijn, worden de wachtrijen bij uw kassa of automaat korter.

  Trin-iT heeft een klant-en-klare integratie oplossing voor zowel (semi-)bemande als onbemande (self service automaten) POS producten of projecten.
  Dip & Go

  Bij steeds meer parkeerautomaten – op straat of in parkeergarages – kunt u tegenwoordig veilig en makkelijk betalen met uw betaalpas, zonder uw pincode in te tikken. Deze vorm van betalen wordt in de volksmond ook wel ‘dip & go’ genoemd.

  Doordat u uw pincode niet moet intikken, kan die ook niet door zakenrollers of skimmers worden afgekeken. Bovendien verloopt de betaling veel sneller waardoor bij grote drukte minder lange wachtrijen ontstaan. In het buitenland kunt u al langer op deze manier veilig elektronisch betalen, bij tolwegen en parkeerautomaten.

  In Nederland werkt deze manier van betalen alleen bij parkeerautomaten en -garages, voor kleine bedragen. U kunt met dip & go maximaal 50 euro betalen om te parkeren. In het buitenland kunt u ook bij tolwegen tot 100 euro betalen.

  Betaalterminal Integratie - ccv-dipgo.png
  Betaalterminal Integratie - ccv_alltogether.png

  All together

  De drie genoemde betaalvarianten (PIN, Contactloos, Dip & Go) kunnen naar wens gecombineerd worden in een totaaloplossing om zo het volledige scala aan betaalgemak te ondersteunen.

  • Contactloos betalen voor die bankpassen waar deze faciliteit beschikbaar en geactiveerd is.
  • Dip & Go voor de kaarten zonder NFC of waarop deze niet geactiveerd is.
  • PIN voor de overige gevallen en die gevallen waar het saldo voor contactloos betalen of Dip & Go overschreden is (en een PIN code verplicht is).

  Trin-iT biedt een kant-en-klare integratie oplossing voor het maximale betaalgemak voor self service producten of projecten.

  Tokenization

  De term tokenization klinkt steeds vaker binnen de betaalwereld. Tokenization kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo is er een verschil  tussen Payment Tokens en Security Tokens.

  Payment Tokens worden gebruikt om betalingen te verrichten. Apple Pay is een voorbeeld van een betaalmethode waarbij Payment Tokens worden gebruikt.

  Waar Payment Tokens worden gebruikt om betalingen te doen, hebben Security Tokens een heel andere toepassing. Een voorbeeld hiervan is het parkeren in een parkeergarage. Hierbij wordt bij het inrijden van de garage de kaart gescand en het pasnummer omgezet naar een Security Token. Bij het uitrijden wordt dezelfde pas weer gescand en kan op basis van Security Token de parkeertijd worden bepaald en worden afgerekend.

  Bij het omzetten van een kaartnummer naar een Security Token wordt gebruik gemaakt van hashing, versleuteling en geheime sleutels. Iedere keer als hetzelfde kaartnummer X wordt aangeboden, resulteert dit in hetzelfde Security Token Y. Het is echter niet mogelijk om het Security Token Y weer terug te toveren tot het kaartnummer X. De berekening van kaartnummer naar Security Token is dus een eenrichtingsstraat.

  Naast parkeren zijn er talloze andere voorbeelden te noemen waarin Security Tokens kunnen worden toegepast. Een van de voorbeelden is het door Trin-iT gebouwde product Oplaadkameraad.

  Betaalterminal Integratie - ccv-tokenization.jpg
  Betaalterminal Integratie - ccv-VX820.jpg

  POS Integratie

  Met de VX 820 ITS kiest u voor het gemak van een geïntegreerde betaaloplossing in combinatie met de kassasoftware. Uw klanten betalen snel en veilig via een pinpad met kleurenscherm en groot verlichte toetsen.

  Deze betaaloplossing is geschikt voor het betalen met debetkaarten, credit-, loyalty- en giftcards, eVouchers en coupons. Uw klanten ervaren contactloos betalen (Near Field Communication). De betaalapplicatie is volledig geïntegreerd in het pinpad en communiceert via internet met de kassa.

  Trin-iT heeft een kant-en-klare CCV Vx820 integratie oplossing voor elk POS (Point Of Sale) systeem of project.