AWS AI-tools


Ontdek 7 use cases

Welke AWS-tools lopen voorop in de AI-revolutie? Ik heb enkele belangrijke AI-services van Amazon Web Services op een rijtje gezet.

Onderstaande AI-tools zijn een flexibele set aan tools die ons helpen om slimmere applicaties en supply chains te bouwen en de ROI te optimaliseren.

AWS Panorama

AWS Panorama is een service die computer vision (CV) naar uw on-premises (edge ​​cloud) cameranetwerk brengt. Volg eenvoudig de doorvoer, optimaliseer bewerkingen en herken objecten zoals producten of tekst in labels en barcodes. Detecteer snel productie afwijkingen zodat u snel kunt bijsturen.

Het helpt ook om uitzonderlijke logistieke- en productiebewegingen rond uw winkel, fabriek, magazijn of fabriek te volgen. Ontvang bijvoorbeeld binnen enkele seconden een melding wanneer een fles een machine blokkeert op een lopende band voor voedselverwerking. Stuur real-time alerts naar personeel teneinde de productie door te laten stromen.

Amazon Lex

Amazon Lex is een service voor het bouwen van conversational AI met behulp van voice en tekst. Lex kan worden gebruikt om chatbots te bouwen in supply chain activiteiten die intelligente antwoorden kunnen bieden. Het kan worden geïntegreerd met andere AWS-services, waardoor het eenvoudig is om schaalbare interfaces te implementeren. Het automatiseert acties op basis van reacties.

Het is bijvoorbeeld bruikbaar op logistieke portals en supply chain platforms om een ​​eerste aanspreekpunt te bieden voor vragen van gebruikers. Voor ons AWS developers wordt het eenvoudiger gemaakt om chatbots te bouwen, testen en implementeren voor verschillende toepassingen.

Amazon Personalize

Amazon Personalize maakt het gemakkelijker om gepersonaliseerde aanbevelingen te integreren in o.a. bestaande e-commercewebsites, supply chain-portals en logistieke applicaties. Het helpt om gegevens te verenigen om zinvolle klantervaringen te creëren gedurende het hele gebruikerstraject.

U kunt nu real-time voorspellingen doen over wat een medewerker, partner of klant nodig zou kunnen hebben, en nieuws en updates verstrekken. Met andere woorden; het helpt om aanbevelingen af ​​te stemmen op de gebruiker op basis van profielen. Handig bij het aanspreken en helpen van gebruikers van uw services.

Amazon Kendra

Kendra is een intelligente zoekservice voor bedrijven. Vind het document dat u nodig hebt in uw backend - zoals Google Drive, AWS S3, OneDrive, SharePoint, ServiceNow en nog veel meer - in meerdere gestructureerde en ongestructureerde opslagplaatsen.

Het helpt om Natural Language Processing (NLP) te gebruiken om zeer nauwkeurige antwoorden te krijgen zonder de noodzaak van directe machine learning expertise. U kunt hiermee de productiviteit van werknemers verbeteren en de inzichten ontsluiten die uw werknemers nodig hebben om datagestuurde beslissingen te nemen.

Amazon Lookout

Met Amazon Lookout for Vision automatiseren we kwaliteitsmanagement en creëren we eenvoudig oplossingen om visuele afwijkingen in realtime te identificeren. Het helpt defecten te verminderen en voorkomen en de productiekwaliteit in uw supply chain te optimaliseren.

Het is zelfs mogelijk om tijdens het productieproces automatisch schade aan het oppervlak, de kleur en de vorm van een product op te sporen! Het kan ook ontbrekende componenten en elementen identificeren en defecten met herhalende patronen detecteren, zoals krassen op een siliciumwafer.

Amazon Digital Twin

Met geïntegreerde AWS IoT-tools zoals Twinmaker (digital twin), Greengrass en Sitewise kunnen we sneller operationele digital twins en intelligente IoT-apparaten bouwen, apparaten veilig verbinden met de (edge) cloud en data van industriële apparatuur beheren en inzetten voor inzichten.

In combinatie met AI-tooling helpt het bijvoorbeeld om informatie over machines en installaties te verzamelen, alle sensorgegevens te combineren met onderhoudsgegevens, en automatisch te voorspellen en te communiceren wanneer service nodig is voor voorspellend onderhoud.

Amazon Textract

Met Textract kunnen we automatisch tekst, handschrift en gegevens uit gescande documenten halen, waardoor de transparantie van de supply chain wordt verbeterd. Tegenwoordig halen bedrijven nog steeds handmatig gegevens uit gescande documenten zoals pdf's, afbeeldingen en formulieren.

Om deze dure processen te versnellen, kan Textract de gegevens in minuten in plaats van uren of dagen extraheren. Bovendien kunt u op maat menselijke beoordelingen toevoegen met Amazon Augmented AI voor extra context en om gevoelige gegevens te highlighten.

Nieuwsgierig naar meer?

Ook voorop blijven lopen en de toepassingen voor uw bedrijf verkennen?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennissessie!

Roel van den Brand

Lead Developer

roel.van.den.brand@architechts.nl


Vorige
Vorige

Supply chain control tower

Volgende
Volgende

Supply chain intelligence