Ketensamenwerking


Waarom zou u?

Ketensamenwerking is een essentieel onderdeel van supply chain performance en cruciaal voor wendbaarheid, flexibiliteit en klantgerichtheid in de keten.

Het stelt ondernemingen in staat supply chains effectiever te managen. In deze blog schets ik 4 belangrijke voordelen van diepe samenwerking in de keten!

1.  Voorkomen disruptie

Risk management in de supply chain is een topprioriteit voor meer dan 70% van het mkb (Mckinsey Insights, april 2022). De complexiteit van de huidige toeleveringsketens maakt ze namelijk vatbaarder voor ernstige gevolgen van verstoringen. Door nauw samen te werken met leveranciers wordt de veerkracht van de keten vergroot.

Hoe langer u met iemand samenwerkt, hoe beter u elkaars sterke en zwakke punten en processen begrijpt. U profiteert van empathische communicatie en u overwint veranderingen sneller dan een partij die het alleen probeert te doen.

Bovendien is diepgaande samenwerking essentieel voor vertrouwen en het delen van gegevens. Alleen wanneer data en inzichten gedeeld worden, kan men beter beslissingen nemen. Uiteindelijk gaat het om meer datagedreven, beter, sneller en meer toekomstgericht samenwerken.

2.  Duurzame groei

Duurzame supply chains staan ​​steeds meer op de agenda van consumenten en bedrijven. Maar één bedrijf kan maar zoveel doen. U zal steeds meer gaan samenwerken in een ecosysteem. Letterlijk en figuurlijk. Zowel de wetgeving als de consument vragen steeds meer om transparantere toeleveringsketens. U dient immers steeds meer bewijs leveren. Diepgaande samenwerking met meerdere stakeholders is van het grootste belang om deze verandering via wereldwijde supply chains te stimuleren.

Nauwere samenwerking met uw supply chain-partner stelt u in staat om samen te werken aan een gedeeld doel, milieunormen te creëren, een beter merkvertrouwen op te bouwen, producten van hoge kwaliteit te leveren en samen sneller te groeien.

Bovendien stelt technologie ons nu in staat om duurzame groei te optimaliseren in de hele planning van de toeleveringsketen! Binnen planning, operatie en monitoring. Duurzame planning, uitvoering en rapportage zullen steeds meer één geïntegreerde visie en doelstelling worden.

3.  Integraal plannen

Het nauwkeurig plannen van de reis van een asset vanaf grondstof tot aan de eindconsument is een uitdagend proces. Disruptie ligt altijd op de loer, waardoor strakke schema's moeilijk te beheren zijn. Veel bedrijven proberen een flexibel E2E-plannings- en prognoseproces voor de toeleveringsketen tot stand te brengen, maar hebben het moeilijk. In bedrijven met honderden processen die parallel lopen, is er vaak een kloof tussen financiën, strategie en bedrijfsvoering.

Een goede manier om dit aan te pakken, is door een uniforme planningsbenadering te gebruiken die alle mensen, processen en technologie integreert in de strategie- en planningsfase. (S&OP) Diepe samenwerking is de enige weg omhoog om deze geïntegreerde planning te realiseren. En toonaangevende bedrijven voegen duurzaamheid al toe als een extra element voor het plannen van succes (zie vorige paragraaf), wat de beheersbaarheid nog uitdagender maakt. Integrale, dynamische samenwerking is hard nodig.

4.  Optimale performance

Ten slotte is het voor de allerbeste supply chain prestaties essentieel dat alle partijen zich inzetten voor supply chain samenwerking. Kennis is macht, en in het geval van supply chain prestaties leidt het delen van informatie tot verbeterde kennis in de hele keten.

Denk aan lagere voorraadniveaus, lagere transport- en opslagkosten, kortere doorlooptijden, verbeterde klantervaring, inzicht in vraag en leveranciersprestaties, snellere besluitvorming, flexibele last-mile levering en gezamenlijke innovatie.

Het optimaliseren van de prestaties van de supply chain binnen het ecosysteem vereist wel dat uw organisatie gegevens in realtime deelt! U probeert tenslotte door middel van supply chain transparantie een netwerk van co-creators te creëren om als verlengstuk van uw merk en kwaliteit te fungeren.

How can we help?

De toekomst zal alleen maar disruptiever worden. Het is nu tijd - voor uw onderneming of start-up - om de vruchten te plukken van samenwerking in de toeleveringsketen.

Bij Architechts helpen we onze klanten supply chain samenwerking te optimaliseren met o.a.:

Supply chain management
Creëer een naadloze stroom van informatie en goederen, verbind data en systemen, digitaliseer routineprocedures en realiseer een Single Source of Truth voor alle partners.

Real-time delen van gegevens
Communiceer in realtime en nauwkeuriger, krijg inzicht in de prestaties van leveranciers, doorbreek silo's en reageer real-time op disrupties en alerts.

E2E-zichtbaarheid
We bouwen dashboards en control towers! Teneinde drukke supply chain managers te ontlasten van routinetaken, complexiteit te vereenvoudigen, betere operationele planning en levering mogelijk te maken en ruimte te maken voor innovatie.

Digital decision-making
Agile software en decision-making zijn nodig om snel te kunnen reageren op verandering. We realiseren maatwerk applicaties, platforms en workflows met uw flexibiliteit in het achterhoofd, zodat u beter kunt samenwerken en sneller kunt innoveren met partners. Daarnaast integreren we een decision-making platform dat uw besluitvorming innoveert.

Benieuwd naar meer?
Laten we uw datagedreven supply chain samenwerking optimaliseren, neem contact op om uw ideeën te bespreken!

Bas Kroes

MD Architechts

bas.kroes@architechts.nl


Vorige
Vorige

Supply chain intelligence

Volgende
Volgende

Cloud-first supply chain