Cloud-first supply chain


Ontdek 7 voordelen

Bij Architechts geloven we sterk in het competitieve voordeel van een cloudgestuurde supply chain. Cloud kan een manier zijn om bedrijfsinnovatie te creëren. Wat zijn nu de 7 voordelen van een cloud-first supply chain?

1. Concurrentievoordeel

Supply chain bedrijven die profiteren van cloud computing, zullen beter in staat zijn om geavanceerde technologieën toe te passen. Van alle supply chain technologieën is de cloud de allesverbindende factor. Het is het ecosysteem.

Digitale besluitvorming, digital twinning, IoT, ML, AI en de digital supply chain in het algemeen vereisen allemaal cloud. Door slim gebruik te maken van de cloud, gaat u voorbij aan concurrenten en bent u klaar voor succes in de toekomst.

2. Ketensamenwerking

Bedrijven beginnen data als een asset te behandelen. Maar de ware betekenis en waarde van gegevens neemt alleen maar toe naarmate ze toegankelijk zijn voor alle ondernemingen in uw keten.

De echte impact van cloud supply chain is volledig gebaseerd op het gebruik ervan als een flexibele motor voor gegevensuitwisseling. In een digitale supply chain centraliseert de cloud gegevens en biedt meerdere entiteiten toegang tot die gegevens, waardoor de kosten worden verlaagd en de de keten wordt versneld.

3. Agile logistiek

Terwijl de mens ooit elk detail in logistiek beheerde, bieden cloud computing en data nu mogelijkheden om de belangrijkste logistieke taken binnen de supply chain te automatiseren.

Cloud helpt bij het het sneller plannen en bijwerken van routes, het automatisch indienen van documenten, het reageren op vertragingen van klanten in realtime en het nemen van betere beslissingen!

4. Real-time monitoring

Real-time monitoring van producten en voorraden is absoluut cruciaal. Met de juiste cloudstrategie kunnen impact makers in de keten een soepel voorraadbeheer automatiseren en verspilling voorkomen.

Cloud maakt dit mogelijk door IoT, dat kritische voorraadniveaus in magazijnen en (unattended) retail identificeert. In alle sectoren kan cloud de bedrijfsmiddelen bewaken op lekken, drukvallen en temperatuur- of trillingsafwijkingen.

Een use case: we hebben een innovatieve Nederlandse start-up Appeltje Eitje geholpen met hogere verkopen, real-time voorraadbeheer, slimmere logistiek, snellere bevoorrading en het voorkomen van verspilling.

5. Decision-making

Prognoses maken voor wat de toekomst in petto heeft, is een van de belangrijkste functies binnen supply chain management. Cloud is essentieel voor effectieve bedrijfsplanning, supply chain-prognoses en slimmere besluitvorming.

De cloud verzamelt gegevens van kritieke contactpunten om meer draagvlak te genereren voor besluitvorming. Denk aan servicekanalen, verkoopportalen, real-time tracking, routes, winkellocaties, leveranciers en magazijnen.

Met de cloud die datastromen verenigt, kunnen impact makers nauwkeurige voorspellingen voor de toekomst en betere real-time beslissingen maken. Volledig geautomatiseerd!

6. Geoptimaliseerde prestaties

Supply chain management is zeer complex door de vele stakeholders. Daarom kiezen bedrijven steeds vaker voor een control tower voor optimale wendbaarheid en performance door visibility en tools voor decision-making.

Cloud computing biedt de middelen om de sourcing-, inkoop-, logistieke- en klantprocessen te digitaliseren in bijvoorbeeld een lean control tower. Denk aan 360° zichtbaarheid in de supply chain.

Dit levert o.a. een Single Source of Truth, snellere communicatie tussen partners, slimmere besluitvorming op basis van real-time gegevens en duurzame beslissingen en rapportages voor zowel een betere planeet als het bedrijfsimago.

7. Snellere innovatie

Impact makers in de supply chain profiteren van de real-time intelligentie, schaalbaarheid, snelheid en kostenefficiëntie die cloud computing biedt. Maar als het op zijn best is, is de cloud een hulpmiddel waarmee mensen hun tijd kunnen besteden aan innovatief werk in plaats van aan repetitieve processen.

Het kan een platform zijn om betere bedrijfsmodellen (SaaS) te bouwen en nieuwe cloud-first services te ontwerpen. Er is immers een groeiende behoefte om duurzame en betere keuzes te integreren in supply chain management.

Dit vermogen om operationele efficiëntie en klanttevredenheid in evenwicht te brengen met duurzame keuzes, is de nieuwe weg naar zinvolle, digitale innovatie.

Kortom, de voordelen van cloudtechnologie gaan veel verder dan het besparen van IT-infrakosten en het vervangen van verouderde systemen. Cloudinnovatie brengt ambitieuze ondernemingen naar the next level.

Benieuwd naar meer?

Wacht niet tot uw concurrentie u verrast, neem contact op om uw uitdagingen en ideeën te bespreken.

Bas Kroes
MD Architechts
bas.kroes@architechts.nl


Vorige
Vorige

Ketensamenwerking

Volgende
Volgende

Smart control tower