Smart control tower


Hoe leiders voorop lopen

In een VUCA-wereld waarin supply chains blijvend verstoord lijken kan een supply chain control tower uitkomst bieden. Ruim 80% van de bedrijven in o.a. productie, food, handel, retail en logistiek lijkt ruimte voor verbetering aan te geven in (upstream/downstream) supply chains. In deze blog geef ik enkele tips om de controle terug te nemen.

Bouw aan E2E visibility
Zichtbaarheid is de eerste stap in de richting van supply chain optimalisatie waarmee bedrijven perfecte OTIF-orders en hoge klanttevredenheidsscores kunnen behalen. Het is de kern van supply chain digitalisering.

Op dit moment hebben veel supply chains echter nog steeds last van silo’s. Toch is deze integratie cruciaal. De concurrentie van vandaag gaat niet langer over bedrijf versus bedrijf, maar over supply chain versus supply chain.

Activeer de actie
Tot nu toe is E2E supply chain visibility vaak een combinatie van meerdere technologieën die in synergie werken om zichtbaarheid te verbeteren, wat resulteert in fraaie dashboards.

Helaas slaagt slechts 20% van de organisaties erin om hier relevante inzichten en vooral (geautomatiseerde) acties uit te halen. Kortom, is de focus op enkel zichtbaarheid wel voldoende om real-time te kunnen bijsturen?

Breng decision-making in
Wij geloven daarom dat het van fundamenteel belang is om niet alleen zichtbaarheid te bieden, maar ook de besluitvorming te ondersteunen door u in staat te stellen om real-time op informatie te reageren met decision-making tools.

Sustainability on the rise
Uiteindelijk zullen daarmee niet enkel processen worden gestroomlijnd en de klantervaring verbeterd, ook zal de hele keten steeds duurzamer worden. Bij Architechts integreren wij sustainability functionaliteiten o.a. in onze eigen slimme, lean versie van een control tower.

Smart control tower
Het besturen van onze progressieve control tower is een plezier maar het vereist zowel visie als mentaliteit. De mentaliteit van "the perfect loop”. Want hoe creëert u orde en elimineert u complexiteit in de complete supply chain?

U hebt een flexibel maar slim proces nodig: gebruikmakend van het beste dat cloud computing, Smart IoT en AI te bieden hebben. Zorgend voor een naadloze verbinding van visibility, naar actionability en sustainability, en weer terug.

Uiteindelijk maakt een tijdige en intelligente uitvoering het verschil voor uw klanten en onze planeet!

Hoe werkt het?
De eerste fase gaat over het verbinden van alle touchpoints binnen uw supply chain ecosysteem. Het bereiken van deze zichtbaarheid is een voorwaarde voor de volgende fase: van data naar doen!

Door middel van voorspellende beslissingsinformatie ondersteunen we het nemen van de juiste beslissingen in realtime.

Ten slotte helpen we het vermogen om operationele efficiëntie en klanttevredenheid in balans te brengen met duurzame keuzes.

Daarom zijn we van mening dat er een continue feedbacklus over duurzaamheid moet zijn, zodat uw supply chain blijft leren en zichzelf blijft optimaliseren. Leidend tot echte balans tussen people, planet en profit.

De praktijk?
Enkele slimme “digital bricks” die we al geïntegreerd hebben:

  • Operational digital twin

  • Early warnings

  • Smart Contracts

  • Demand VS Supply

  • Real-time (re)planning

  • Digital decision-making

  • ESG/SDG-rapportages

  • Geïntegreerde, slimme IoT

Nieuwsgierig?
Misschien heeft u aanvullende ideeën over hoe we uw supply chain kunnen optimaliseren? Of onderzoekt u hoe u meer visibility, decision-making of duurzaamheid in uw supply chain kunt inbouwen?

Onze oplossing bevindt zich momenteel in de MVP-fase. We nodigen de markt graag uit om mee te denken! Neem gerust rechtstreeks contact met mij op, zodat we ideeën kunnen uitwisselen.

Bas Kroes
MD Architechts
bas.kroes@architechts.nl


Vorige
Vorige

Cloud-first supply chain

Volgende
Volgende

Ontdek onze toolkit